Vi har 168 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 23. august 2011

Landsbyer

Chios har flere vakre landsbyer langs kysten i nord, deriblandt Lagada og Kardamyla. Disse har mange tavernaer hvor du kan få fersk fisk og andre lokale delikatesser.

Om du ellers er interessert i klostre og andre historiske steder, kan du besøke klosteret Agia Markella, martyren av Chios, noen kilometer fra Volissos, i tillegg til klosteret i Moundon, som ligger i landsbyen Dievcha, like før Volissos.

Den midtre delen av Chios er den største på øya. Der kan du besøke Vrontados, som er fødestedet til mange tusen seilere. Full av appelsintrær og oliventrær.

Ved sjøsiden finner du Daskolopetra, med den kjente steinen til Homer. Så tar vi turen til den maleriske slottslandsbyen Anavatos som er bygget på en stein, og mange andre steder med skjønnhet og kultur. Reis rundt og utforsk stedet!

På den sørlige delen av øya, er det mange vakre landsbyer å besøke. Alle har en stor historie og har en unik og naturlig vakkerhet. Kampochora er et sted full av hager, frukt-trær og gamle stein hus.

Vi fortsetter ruten vår til Masricochoria. Her ligger det landsbyer som er mest kjent for de mastiske trærne og hvor Chios mastik, frisk og full av aroma, blir produsert. Vi ønsker deg en hyggelig tur.