Vi har 176 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Thymiana

Plassering

Thymiana (tidligere kalt Efthymiana) ligger 7 kilometer sør for Chios by, forbi Kambos, og er berømt for dens mange steinbrudd. Landsbyen har omlag 1600 innbyggere, og er derfor en av de store landsbyene på Chios. Fra Thymiana ble steiner utvinnet i mange skalaer av brun og rød. Mange herskapshus og kirker i Kambos er bygget av stein fra Tymiana, som er et utmerket dekoreringsmateriell for bygninger, og fremdeles er i bruk. Kambos. Det er ca 1600 innbyggere og er en av de største bosettelsene på Chios.

Thymianas områder inkluderer Agia Ermioni og Megas Limnionas, den siste er velkjent for sin fine sandstrand. I de siste årene har området blir kjent som resultat av sitt ekspansive turistutvikling, med oppstarting av rom til leie, små hotell, tavernaer, kafeteriaer og barer. Landsbyen Thymiana har en barneskole, sportsorganisasjoner, en yachtklubb, en kulturklubb, i tillegg til den store kirken dedikert til Agios Efstatios, som også er bygt av stein fra Thymiana i 1980, og er en av de største kirkene på hele øya.

4. september er nasjonaldagen for dette området, det er for å minne Agia Ermioni. Det lokale korpset spiller tradisjonelle sangerfra øya. Det tar sted i kirken denne dagen. Karfa, Agia Ermioni og Mega Limniona er 3 områder som tilhører til Thymiana. De besøkende kan finne mange hoteller i dette området, rom og møblerte leiligheter like mye som restauranter, kafeteriaer, fisketavernaer og barer. I landsbyen er det også mange små tavernaer og kafeteriaer hvor de lokale bruker sin fritid.

Thymianaregionen inkluderer også svømmebasseng. Det er innendørs med olympisk størrelse (2000 seter, 50 meter basseng og mange små bassenger, utendørs sportsområder, små arenaer, overnattingssteder og parkering.). Landsbyen har også fotball-, basket- og volleyballbaner.

Disse toppene har en utrolig brunrød skygge. I 1967, ble et 400 kg fossilskalle av en forhistorisk mastodon- en art som levde for over 15 millioner år siden- gravet opp i området rundt Keramia. Vitenskapsmennene trodde at de beina fra dyrene som var igjen er også gravd ned et sted i nærheten.

Andre steder av interesse:

-Kirken i Agios Efstratios
-Kirken i Agioi Sarantes i ruiner
-Klosteret i Agioi Anargyroi med småstein i bakgården
-Profeten Elias-kapellet med panoramautsikt
-Agios Yianis Fakas vegg-dekorasjoner og merker etter tyrkisk vandalisering i 1822
-Ossuary of Agios Dimitris (på Thymiana-Karfas veien)
-Tårnet i Agios Yianis Stenakouson (på Thymiana-Keramio veien)
-Megas Limionas. Stort marmorlagt torg, hoteller, tavernaer og butikker.
-Agia Ermioni.  Mantrakihavnen, kirken, Holy Spring,
-Karfas. Kosmopolitisk strand med fin sand, vannsporter, flere hoteller i alle klasser, og fine tavernaer, butikker og underholdningssentere.
-Vigla (Watch Tower og Aghia Eleni.)
-Klosteret i Agios Kostantinos.
-Klokketårnet av stein i Trachi.
-Steinutbrudd i Korakios, Agios Dimitris Fakas, Stenaka.
-Den rødfargede stranden i Mavri.