Vi har 210 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Mastichora

På sydkysten av Chios, hvor schinos er et av de viktigste produktene, pleide det å være rundt 27 landsbyer som ble kalt "Mastichochoria" siden de var Masticens hjembyer. Den første historiske starten for dem var i tiden med Byzantine imperiet, men ble befestet mer under perioden med det Italienske imperiet. Senere, var det Genoveserne som tok seg av voktingen og befestningen av Mastichochoria. Alt dette ble i hovedsak gjort for beskytte mot de dyktige seiersherrene, men også for å ivareta det mektige monopolet av Mastic.

Etterpå, da Chios ble dominert av tyrkerne, ble det satt fokus på bevaringen av Mastic produksjonenn ved å pålegge smuglere straff, men samtidig forsikre innbyggerne et bra liv. Så, selv om menneskene som drev med produksjon av Mastic ikke fikk nyte godt av sin naturlige skatt, slapp de i hvertfall å treffepå noen problemer under okkupasjonen fra tyrkerne.

Uansett, alle se sørøstlige landsbyene ble meget hardt skadet under jordskjelvet i 1881, bare 24 Mastic-produserende landsbyer overlevde, og noen av de er i veldig god stand i dag. Den største og viktigste er Pyrgi, noen andre er :  Mesta, Olympoi, Kalamoti, Armolia, Kallimasia, Nenita og Vessa. Alle disse er flotte steder å besøke, hver med en egen kultur og interesse.