Vi har 239 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Karfas

Plassering

Karfas er havnen (Skala) i Thymiana. Den ligger 5 km fra Chios by og er, på grunn av sin flotte strand, blitt det mest populære turiststedet på øyen. Hver sommer kommer det tusenvis av turister til denne solrike stranden for å nyte det avkjølende vannet og leke i den finkornede sanden. Ved stranden i Karfas ligger det noen tilfredsstillende hoteller, og i tillegg en hel del rom til leie. Som det er på de fleste turiststeder, har også Karfas et intenst natteliv. De forskjellige hotellene organiserer Gresk Aften nesten hver kveld, og det finnes en hel del barer og diskoteker som vil bli favoritter for de som liker å danse. Noen kvelder er det levende musikk med band som spiller enten på hotellene eller i barene. På den andre siden, for de som liker det rolig, kan en tilbringe kvelden på en av de mindre barene som er spredt ut over i hele området.

Karfas er et ideelt sted for svømming og fisking, men stranden har også mange andre sportsfasiliteter. Strendene Agia Ermioni og  Megalos Limnonas ligger nær Karfas. Bortsett fra dette, kan byen tilby de besøkende et stort utvalg av restauranter,fiske tavernaer og gate- kjøkken. I nærheten av Karfas ligger kirken av jomfru Krina (Panagia Krina), en av de mest typiske eksemplene på det 12.århundrets religiøse arkitektur på øyen. Veggene inni kirken er dekket med flere lag av veggmalerier. Det øverste laget er arbeidet til Michail Chomatis, en av de siste artistene fra det 18. århundrets Kretiske skole. Byzantine tårnet i Agelastos, i samme området er også ganske interessant.

Karfas's transport er også meget hjelpsom for innbyggerne og turistene fordi landsbyen har regelmessig bussforbindelse. Taxi eller leide biler kan en også finne. Der finnes også en bensinstasjon i Karfas.