Vi har 96 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Volissos

Plassering

Volissos, hovedstaden i den nyetablerte bykommunen Amani, er en sjarmerende landsby som ligger i en skråning ved kysten, 40 km nordvest for Chios by. Den er senter for alle landsbyene spredt øst og vest for fjellet ved Amani. Fra havnen i Limnia, 2 km fra Volissos, er det sjøforbindelse til øya Psara.

Et besøk til denne landsbyen, kronet av Genoese slottet fra 11.hundretallet, vil virkelig få deg til å føle det tradisjonelle Hellas med de klyngete husene og de vennlige naboene. Men den meget avslappende atmosfæren som Vollisos tilbyr sine besøkende stopper deg ikke i å ha det fortryllende kjekt.En kan smake på de tradisjonelle greske matrettene og drikkene på en av tavernaene eller kafeene i landsbyen, langs kysten eller i havnen.

Noen av de mest karakteristiske attraksjonene i Vollisos er vannmøllene og de mange Byzantine kirkene, som en kan besøke ved å følge gangstien som starter i landsbyen. Av alle kirkene er den viktigste klosteret Agia Markella (den mest feirede helgenen på Chios),som ligger 8 km fra Vollisos. Hver år, den 22. Juli, blir det organisert religiøse festiviteter til ære for henne. I tillegg er slottet i Vollisos veldig imponerende. Det er trapes formet, med seks runde tårn, og det sies at det var bygget av Velissarios, generalen for Byzantine Emperor Ioustinianos. Inni er det mange konstruksjoner, reservoarer og kirker, så vel som en tunnell som forbinder slottet med sjøen og nabolaget i Pithonas.

Selvfølgelig kan en også nyte det krystallklare vannet i Aegean sjøen fra en av de mange fantastiske strendene som ligger i nærheten av landsbyen Vollisos, som f.eks Managros, Magemena, Lefkathia, Limnos og stranden i  Agia Markella.