Vi har 146 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Andre L-Z

Melanios

Plassering

Den lille landsbyen Melanios har vært bebodd siden oldtiden. Melanios (svart) har fått navnet fra Black Crag, hvor under tyrkernes slakting av grekere i 1822, mange mennesker led. Til deres minne, har det blitt bygget et monument der.

Ruiner av festninger er funnet i Pyrgos området, og den nye vindparken til det Offentlige Elektrisitets Kompaniet, har erstattet de gamle vindmøllene. Herfra er det en nydelig utsikt, spesielt ved solnedgang. Lokal festival er 17.Juli.

Nagos

Plassering

Området Nagos ligger i nærheten av Kardamyla (fem kilometer). Noen av de mest berømte faktorene som former det utrolige landskapet i dette området er det rennende vannet, maple-trærene, den tette vegetasjonen og den nydelige stranden med alle de fargerike steinene. Der finnes mange rom å leie, og der finnes gode restauranter - dette gjør i tillegg  området til et utmerket feriested.

Peilaio er det største fjellet på Chios, og fra toppen kan man skue utover billedskjønne landsbyer som ligger ved foten av fjellet.

Parparia

Plassering

Landsbyen i Parparia ligger på en 300 meters høyde på vestsiden av fjellet Amani, like etter landsbyen Pirama, og 13 km fra Volissos.

I landsbyen finnes tradisjonelle kafeer, hvor mat og lokal mezedes blir servert. Verdt et besøk er området Panagia Pagousena,på toppen av fjellet hvor Parparia ligger, og hvor en vil finne naturlig kildevann ved Pagousena som produserer vann med høy kvalitet. Den nærmeste stranden til landsbyen er  Zanakounda, og der er også kirken i Agios Isidoros.

Pispilounta

Plassering

Pispilounta er en fjellside liggende landsby i nærheten av veien  Spatounda - Potamia, som forbinder de to fjellområdene  Amani and Pelineo.

Sørøst fra Pispilounta, bare 2 kilometer, står middelalder settingen Ta Markou ("bygninger tilhørende Markos"), forlatt etter 1928. Der finnes spor etter en festning, et tårn og kirken i Panagia, som feirer 15.August.

I området ble det gjort noen arkeologiske funn fra de klassiske greske tider, som nå er utstilt i det Arkeologiske Museum i Chios by.

Potamia

Plassering

Potamia er en ny landsby, bygget 9 kilometer fra Volissos. Gamle Potamia er en fortidsby med mange eiketrær, vannkilder, gamle bygninger og rester etter gamle vindmøller, som ligger ved knutepunktet mellom to elver. Den er i dag en forlatt landsby hvis innbyggere flyttet til dagens Potamia.

Når en er der kan en nyte panoramautsikten over landsbyen fra åssiden i Panagia Despina, og en kan også prøve den lokale mezedes servert på den lille tavernaen i Nea Potamia. Området er også kjent for sitt bemerkelsesverdige Aeolian potensiale, som førte til installasjonen av 11 vind aggregat i Aeolian parken i Potamia.

Pyrama

Plassering

På en høyde på 220 m, 4km nordvest for Volissos, ligger Pyrama. Det venetianske tårnet nær sentrum av landsbyen, er de spredte kapellene og kirkene i Aghios Ioannis Prodromos verdt et besøk. Den lokale festivalen er 29.August.

Pytios

Plassering

Pityos ligger på midten av strekningen som forbinder Chios med Vollisos og Chios med Kardamyla. Denne lille landsbyen tilhører Kardamyla, og de som bor der driver for det meste med kveg og annen gårdsdrift.

Originalnavnet er pitys, og opphavet til dens navn er alle pinjetrærene ('pine' på oldtidsgresk), noe som beviser landsbyens antikk. I tillegg var en av navnene på Chios under antikken 'Pityousa' (som betyr "den som har pinjer").

Pytios er bygget på et platå i fjellsiden Oros, i et unikt miljø som kombinerer fjellet og sletten. Der finnes også et gammelt Byzantine tårn, en vindmølle og noen få kirker. Sett bort ifra å gå en tur rundt i landsbyen, kan en også nyte lokale måltider og lokal mezedes på tavernaen. I tillegg har et renovert gammel steinbygg nettopp blitt forvandlet til et hotell.

Trypes

Plassering

Trypes er en landsby bygget i stein. Ikke langt i fra den nesten ukjente grotten "Kalogerotripa" . En finner mange kapeller rundt i området. En gammel vannmølle står også i nærheten av landsbyen. Besøkende kan svømme i sjøen ved Ezousa stranden, og kan nyte den lokale festivalen 1.September.

Viki

Plassering

Landsbyen Viki ligger 16 km øst for Kambia og vest for Kardamyla. Den er bygget i fjellsiden Pelineo, og har flotte skoger og et rikt, naturlig miljø. Følger en skogsveien som leder til toppen av Pelineo, kan en besøke jakt/turisthyttene, hvis nøkler kan lånes hos de lokale, offentlige kontorene.