Vi har 93 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Nenitouria

Plassering

Nenitouria ligger 65 kilometer nord for Chios by, og kun 20 km fra Volissos. Den er slått sammen av fire samfunn: Psaros, Kosmados, Hametos og Antrahlias.

Når en kommer til landsbyen, blir en imponert av dalen dekket med trær og svære steiner som nærmest drukner i det overstrømmende vannet som bruser over dem på vinterstid. Dette er Amanis vannet. I tillegg får fjellsiden som omgir landsbyen den til å se ut som et amfiteater. Oliventrær, Pinjetrær, Platan, Eiketrær og busker omgir landsbyen. Den flotte stranden i Nenitouria ligger omtrent 5 kilometer fra selve landsbyen, og er navngitt etter det gamle kapellet ved stranden, og er dedikert til Saint Aghios Georghios Krasas.

Fire separerte distrikt kalt Hametos, Psaros, Kosmados og Antrachlias danner landsbyen Nenitouria. Kapellet i Panaghia Evagelistria, som er bygget ved elvebredden på grunnmuren til en gammel kirke, så vel som de gamle vindmøllene er definitivt verdt et besøk. Et gammelt kapell, St. George, er bygget på den nydelige stranden ved landsbyen.

Innbyggerne i Nenitouria er ikke så mange, og de fleste hjemmene er i ruiner (det fjerde distriktet Antrahlias er forlatt).Husene er spredt over tre samfunn, med et felles møtepunkt ved kirken i Taxiarchis og ved stein kiosken.