Vi har 176 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Leptopoda

Plassering

Landsbyen  Leptopoda ble til i det nordlige leddet til dagens landsby, nær Emvolos. Husene er forbundet med en mur som omgir den, for tider med invasjoner, og de side om side-hustakene gjorde det mulig å rømme via dem og inn i skogen. Noe av det beste med Leptopoda er  komme dit, ned fra Kambi og over den skitne landeveien. Det vekker hvertfall til liv sansene: lukting, høring, og syn. Naturelskere vil umiddelbart sette pris på den fristende skjønnhet, sanselige dufter og melodiene i luften. Når en er der, vil den nydelige panoramautsikten over Aegean sjøen i fra "Balkongen over Aegean" gjøre intrykket komplett.

Landsbyen har i dag av en barneskole som ike er i bruk, og en kirke dedikert til  Genisis tis Theotokou (Jomfru Marias fødsel), hvor festivalen til ære for fødselen til Theotokos finner sted 8. September. Selv om den eksakte datoen for byggingen er ukjent, er det blitt antatt at kirken ble bygget i 1566.

I dag bor det ca.30 mennesker i landsbyen vinterstid, men synker noe om sommeren, fordi innbyggerne reiser til sine sommerhus i Agiasmata. Uansett, denne landsbyen er verdt et besøk til tross for sin avstand.