Vi har 135 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 06. november 2012

Kardamyla

Plassering

Kardamyla ligger 28 km fra Chios by. Bykommunen er bygget på en tomt av gamle Kardamilis. Den er delt inn i to bosettinger; der den øvre delen er den eldre landsbyen.

Husene ble bygget på tradisjonell måte. Trange gater, smug og kantstein, hus dekket av blomster og planter. Kardamilas innbyggere teller ca. 2000 mennesker tilsammen. Dette er fødestedet for frihetskjempene Chartoulakis (fra middelalderen) og Kantanignotis (fra frigjøringskrigen 1821). To andre viktige personer som er født her er Venerable Nikiphoros, historiker av Nea Moni, og Georgios Zolotas, en historiker fra Chios.

Marmaro er den nedre landsbyen. Den er bygget ved kysten, i den indre delen av en vakker bukt med en avstand på 2 km fra den gamle bosettelsen. Mange sjømenn og skipseiere sporer deres oprinnelse tilbake til dette stedet. Her finner du utsøkte herskapshus. Menneskene i i Kardamyla har alltid elsket sjøen, fordi dette var arbeidsstedet deres i mange år.

Statuen av seileren fra Kardamyla er et kjennetegn av Marmaro, laget av skulptøren Apartis. Denne er plassert på havnetorget. En av de beste opplevelse, og et eksempel på typisk øyatmosfære på Chios, er å gå i de trange gatene i Marmaro.

Dette området er kjent for mange og fine strender, Nagos og Yiosonas er sett på som de beste av alle. Området Nagos ligger fem km fra Kardamyla. Noen av trekkene som kommer fra områdets landskap er de rennende bekkene, høye lønnetrær, tykk vegetasjon og pene strender med fargerike steiner. I tillegg til denne skjønnheten, Nagos er passelig for sommerferie siden der er rom til leie og restauranter. En av de mest maleriske landsbyene de besøkende kan se, ligger ved foten til Pelinaio, det høyeste fjellet på Chios.