Vi har 133 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Zifias

Plassering

Zifias er en liten landsby bygget i en skråning lenger ned fra Aghios  Georgios Sikousis, omtrent 8 kilometer fra Chios by. Landsbyenes uttalelse varierte fra landsby til landsby, folk fra Vassileoniko kalte den Zofia, de som bodde i  Aghios Georgios kalte den Joufia. Den ble altså omtalt som  Zofades or Zifia. Noen tror navnet stammer fra etternavnet, Zizifias, og noen tror det stammer fra "zuffe", den arabiske "zuffore".

Zifias er en gammel by, eldre enn Aghios Georgios. Dette er blitt bevist av skrevne testamenter, som sier at landsbyen Aghios Georgios ble bygget av innbyggerne i Zifia. Klosteret i Aghios Georgios Sikousis, som den gang ble kalt det "gamle klosteret", ble bygget på grensen mellom de to landsbyene. Der bodde de tre Aghioi Pateres (Fellige Fedre), som levde alene. Senere ble klosteret Aghioi Pateres bygget, som har deres navn, og med den finansielle hjelpen fra Byzantine keiseren Konstantinos Monomachos, bygget de senere det berømte klosteret Nea Moni, som er et veldig viktig monument for de kristne.

Det som imponerer mest når en går på de smale veiene gjennom Zifias er måten husene er bygget på, veldig nærmt hverandre.Disse husene ble bygget i dårlige tider, når øyen led av erobrere, så inbyggerne måtte bygge husene på en slik måte at de kunne hoppe fra hustak til hustak for å komme seg unna.

En kan fremdeles lese av byggeåret på hvert eneste gjenværende hus. Denne datoen ble skrevet på tavler av marmor, vanligvis på veggen over hovedinngangen. En veldig typisk er funnet over tredøren på den gamle kommunale skolen (1869)