Vi har 132 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Ververato

Plassering

Ververato ligger 7,5 kilometer fra Chios by, og er enda en landsby av kommunen Kambochora. De reisende kan se den litt vekke fra Halkios, og sør for Zifias går til den vest omringet av andre landsbyer. Den ligger nord for området Lavrinas, øst for Halkios, sør for Zifias og vest for Profitis Helias, så hvis noen vil se hvor "samlet" alle disse stedene er, du må klatre opp på toppen av Petrana å se den vakre utsikten fra der oppe.  Landsbyen skiller seg også ut for dens dammer og masse vann, selv om det er en liten landsby.

Det er bare ca 340 innbyggere og de fleste jobber med jordbruk og hagebruk. Det gamle sammfunnshuset i landsbyen tilbyr bygningen sin til kommunens vann- og kloakkvannselskap i Kambochora, som ligger i sentrum. Landsbyens legekontor er i naborommet. Landsbyen har også en liten sportsstadion, som ble bygget nylig.

Landsbyen er fremdeles levende selv om den har mistet sin "gamle farge", og tradisjonene som har overlevd er et fåtall. Senteret for utdanning og sivilisering er sentrum for hendelser, og prøver med hjelp fra beborene å dra nytte av alle mulighetene de har til å utvikle området.

Historien til Ververtato, og dens hjelp til alle de harde dagene i krigen, er verdt å merke seg. Ruinene fra fortene og slottene som gjenstår i dag, beviser dette. Ifølge noen mennesker, kommer navnet på landsbyen fra "Ververis", som var etternavnet til en spansk beboer. Et av slottene i landsbyen tilhørte han, men dessverre er det bare noen få deler av alle de tradisjonelle bygningene, som har blitt bevart til nåtiden.

Dersom du ser området ovenfra, skaper de små toetasjeshusene pyramideaktige firkanter, og ser ut som de samler seg ved siden av hverandre. De grønne trærne står i sirkel rundt dem, verner dem, og kjøler dem om sommeren.