Vi har 145 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Halkios

Plassering

Halkios er på den sørlige delen av vår vakre øy  og i midten av Kambochora. Fra Øst er den nær Vassileoniko, fra vest er den nabo  med Ververtado, fra sør med Vavili og Neochori, fra nord med fjellet Korakari og fra sørvest med Zifia. På veien opp til Agios Georgios, kan du se fra Halkios til Kambochora, Thimiana, Tholopotami og Agios Georgios Sikousi.

Landsbyen Halkios er den største av alle landsbyene i kommunen. Det er 906 innbyggere (1991) og er 3,9 kvadrat kilometer, uten den store grunden til Korakari, Misovouno og Mili.

Halkios ble alltid karakterisert som "Kefalochori". Dette betyr at det var en stor landsby med rik landbruksproduksjon av korn, sitrusfrukter, avlinger, oliven olje, gartnerprodukter, mandler og de kjente bønnene fra Halkios. I gamle dager ble det produsert vin og tobakk. Rådhuset ligger i sentrum av kommunen Kambochora, på Halkios' hovedvei.

Det kommunale skolesenteret er ved hovedveien Halkios, på stedet hvor den gamle skolen Fliskion for jenter var, og er en skole med fem lærere. Utenom studentene fra Ververtado og Vavili som har deres egen skole med en lærer, er det studenter fra andre steder i kommunen som studerte på denne skolen. I tillegg er Kambochoras førskole i Halkios.