Vi har 82 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 13. november 2012

Maritime Museum

Plassering

Chios Maritime museum er en realisert drøm fra sine grunnleggere - alt handler om de som skaper det Maritime vidunderet på Chios. Deres ønske var å etablere et bosteds-museum i et av de srørste skippingsentrene, øya Chios, som skulle representere den moderne Maritime ånd.

Chios Maritime museum finner en i sentrum av byen, i et herskapshus tilhørende den senere Anastassios og Marouko Pateras. Huset var donert bort i 1991 av de som arvet godset, til en offentlig instans som bærer deres navn. Huset har to etasjer, og var bygget på begynnelsen av det 20. århundret. Stilen er tradisjonell arkitektur fra Chios, med et neoklassisk design og et vakkert malt tak. De siste årene har bygningens interiør og hage blitt renovert for å passe til det som blir utstilt. Museumet er et imponerende landemerke i sentrum av byen. Renovasjonen og skapelsen av museumet ble finansiert av familiene Ioannis D.Fafalios, Antoniou C.Los, Ioannis M. Psarros, Costas I Lyras, Tassos Diamantras, Popi Romanou, Demetrios Laimos - Botsaris, Nikos C.Los, Marika G.Nikolou og en testamentarisk gave fra Kalliroi D.Patera.

Det som er av spesiell interesse er at Chios Maritime Museum har avdekket en imponerende hull i øyas maritime historie, noe somingen andre instanser i byen har gjort før. Unødig å nevne, men inbyggerne i Chios ar bidratt en hel del gjennom århundrene til skippinghandel.

Et av museumets hovedmål er å illustrere det imponerende sosiale aspektet på øyen. Det gjøres ved at det samles inn og klassifiseres informasjon om de maritime tradisjonene i området, som viser utviklingen innenfor skipping og komersielle skip. Museumet tar også imot en hel del forelesere, og de holder konferanser angående Chios og skipping i samarbeid med andre museumer fra Gresk Arkeologi.

En av hovedattraksjonene til museumet er en liten, men imponerende samling av Progressive Cultural Union of Vrontados (lokalt kjent som PEKEV), som består av modeller, deler og instrumenter fra skip. De mest imponerende portretter av seilskip og steamskip tilhører eierne av Chios, malt av den berømte marine-kunstneren Aristedis Glycas (Vrontados, 1870-1940). Disse sistnevnte er imponerernde biter av populær kunst og dateres til det seine 19.århundre - tidlige 20.århundre. Modeller av skip fra forskjellige perioder så vel som spesielle fotografier fra det maritime liv gjør kolleksjonen komplett.

Telefon / fax:

+30 271 44139 / 44141

Åpningstider:

Daglig10.00 - 14.00,

Søndag stengt.