Vi har 191 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 22. september 2011

Fortet på Chios

Plassering

Fortet på Chios ligger nord for den moderne byens sentrum. Det innesluttet hele Chios by når det ble bygget, men senere utvidet byen seg til utsiden av dets vegger. Inngangen er på enden av sørsiden gjennom hovedgaten (Porta Maggiore). Venetierene rekonstruerte det i 1964. Nær inngangen til det lukkede området står Giustiniani Palace, to sagnomsust bygninger. Krya Vrysi (kald vannkilde) er en av de viktigste strukturene inni slottet. Den ble bygget under Genoese okkupasjonen og er en semi-underjordisk vannkilde.  Den andre er et svær tårn "Kulas". Slottet var omringet av en bred vollgrav som er blitt fyllt igjen.

Monumentets første arkitektoniske fase er fra det 10. århundre (den byzantinske perioden), men nesten ingenting er igjen av den orginale befestningen. Serien av tilleggsbygg, forandringer og reparasjoner gjort av genoeserene, venetianerene og tyrkerne fra tidlig i det 14. århundre, og frem til den greske frigjøringskrigen, har tilsammen gjort fortet til det det er i dag. Fortet lidde mange store ødleggelser, som bombanderingen i 1828, jordskjelvet i 1881, og i begynnelsen av det 20. århundre ble det alvorlig skadet når hele den sørlige delen ble rivd ned for konstruksjonen av havnen til den moderne byen.

Viktige bevis for utseendet og historien til fortet har de siste årene dukket opp, under private utgravingsførsøk i byggingen av diverse moderne hus.

Som følger av nylige rekonstruksjonsarbeid har fasaden og murverket til bygningen "Dark Dungeon" blitt reparert, hovedinngangen til fortet har blitt konsolidert, og taket er nå tett. Også hvelvet til inngangen har blitt konsolidert, mursteinene har blitt reparert, og murpussen er tatt vekk. Steinforeningen til SE bastionen ble også reparert, og passasjeveien ved hovedinngangen rengjort, noe som avslørte en brulegging. Fortet er i dag i et boligområde.

Tårnet

Tårnet er et av fire tårn som slottet hadde på et av de fire hjørnene i sin rektangulære del. Det er rundt, og de to etasjene som det består i henger sammen ved hjelp av en spiral trapp.Kun tre av tårnene eksisterer i dag. (desverre har et av de, det som står ved parkeringsområdet, også blitt ødelagt nå). Et av de tre eksisterende tårnene er veldig unikt fordi det har runde rom. En tunnell parallellt på utsiden koblet tårnene sammen.

Besøkende kan fremdeles legge merke til  smutthullene i tårnet. Selv om de fra innsiden ser ut som tunneller, ser de ut som små åpninger fra utsiden. Ved å ta ringrunden fra tårnet, ender man opp ved inngangen til landsbyslottet.

Militastårnet

Hovedveien fra Proskynima leder til nordvest siden av tårnet, som kalles " Tårnet i Militas". "Militas" kommer fra det italienske ordet militare, som betyr militæret. Besøkende kan se tydelig tårnet fra utsiden av slottet. En militær styrke våktet tårnet siden det fronter sjøen der alle angrepene var forventet fra. Derfra har det også fått navnet sitt.

Det er også verdt å nevne følgende for å vise tårnets viktighet med tanke på slottets forsvar, så vel som effektiviteten av forsvarssystemet for hele landsbyen.

Slottet hadde en kvadratisk form med en rektangulær tupp som endte opp i "Tårnet i Militas". Dette var forsvarets front.I henhold til hva som er beskrevet i landsbyens plan, formet to veier som startet i sentrum og møttes like før Tårnet i Militas et slott inni hoved slottet, dette var forsvarets andre linje. Den tredje linje av forsvar er formet ved hovedtårnet hvor kirken Big Taxiarchis er å finne. Det sentrale tårnet mottok alle  synlige beskjeder fra den høyeste fjelltoppen i området, Merovigli (vakttårnet om dagen), og motiverte hele forsvarssystemet.

Tårnet i Militas spilte en meget betydningsfull rolle når det gjaldt angrepene, og ved hjelp av sin plassering forsvarte det også det mest verdifulle, nemlig vannet. En brønn er plassert i den indre delen av slottet under tårnet. For å få vannet ut, brukte de tau som de heiste opp og ned. Dette har laget smale spor i munningen av brønnen.Der var også en undergrunns tunnell som linket brønnen med det sentrale tårnet, slik at hvis fiender klarte å trenge seg inn i den indre delen av slottet men ikke tårnet, ville de fremdeles ha vannforsyning der.

Inngangen, som eksisterer i tårnet i Militas, er bygget nylig. Kanskje der var en nødutgang der før i tiden. Bakveien fra tårnet I Militas , fører til triangelet som er de to innerste veiene i slottet. Besøkende kan se rester etter et annet tårn som befinner seg i hjørnet av de to veiene.

Fortets inngang


Navnet på inngangen til slottet stammer fra det italienske ordet "capitano", som betyr døren til guvernøren. Jerndøren har forblitt i god stand. Mondolittene den består av er også bemerkelsesverdige. Dørene ble åpnet om morgene ved soloppgang, og stengt ved solnedgang under Genovas okkupasjon.Dette skjedde hver dag, ikke bare når det var fare på ferde. Dette er fordi landsbyen var stedet for innbyggernes boliger, men samtidig brukte det å være en camp for okkupantene der. Denne porten var den eneste på fortet, så okkupantene kunne enkelt sjekke inngangen av produkter, spesielt av mastik.

Huset ble navngitt etter ham fordi det skal ha vært guvernørkapteinens residens over og ved siden av inngangen.

To av de mest antikke kirkene av landsbyen er plasserte på vei inn i fortet. Den første er Agios Georgios og den andre Agia Paraskevi, hvorav den siste er den viktigste.

Castle hjemmeside:www.chioscastle.gr