Vi har 156 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 22. september 2011

Gamle Taxiarchis

Plassering: Mesta

Landsbyene hadde kirken "Gamle Taxiarchis" som sin hovedkirke før "Store Taxiarchis" ble bygget. Veien, som starter i sentrum, leder til denne kirken."Proskynima", som er kuppelen med ikonet og den opphengte olje lampen på sideveien leder til den gamle kirken i Taxiarchis .Denne kirken var bygget i 1412, i følge en oversikt over kirker på Chios. I begynnelsen var den liten, og hadde kun noen buer og et kirkegulv. Men i og med at den skulle dekke en hel landsbys behov, ble det bestemt at den skulle utvides med ett nytt kirkegulv med sammenhengende tak over. Denne utbyggingen fant sted i 1794.

Inngangen til den første kirken var en liten dør. Den er ved siden av kirken i Aghios Vassilios, på høyre side av den nåværende inngang. På grunn av de blinde apses og steinarbeidet utenfor, kan besøkende legge merke til en mer forhistorisk bygning. Under  "massakren på Chios" i 1822, forårsaket tyrkerne ubotelige skader i den gamle delen av kirken. Det ble imidlertid reparert i 1833 på grunn av de alvorlige herjingene hele kirken hadde.

Billedkunsten i kirken er virkelig forbløffende. Den er fullstendig håndlaget ut av wall-nøtt tre. Det er et billledutdrag både fra det gamle og det nye testamentet, og i tillegg er det et flott eksempel på lokal treskjæringskunst. Det ble laget 14. April 1833. Alt verktøyet som ble brukt under korsfestelsen kan man se fra det høyeste punktet under Jesus på korset, på basis av korset, hoved objektene er en stige, noen nagler og en hammer. En kan også se, under, bilder fra det nye testamentet : Jesus og de tolv disiplene, korsfestelsen, vitneforklaringen fra korset og oppstandelsen.

Solen er imponerende konstruert, og godt plassert over den sentrale storslagne havnen på bildet. Fordi kristendommen er veldig forsiktig i frykt for å tilbe hedenske symboler, er det en dristig inspirasjon fra kunstneren. Den mest naturlige forklaringen er at meningen er symbolsk og vil vise lyset av kristen tro. Dette minner oss om Jesus som sa :"Jeg er verdens lys". Scener fra det gamle testamentet utsmykker den nedre delen av billedkunsten i kirken. Vi kan se fra venstre til høyre: den originale synden med Adam og Eva, så vel som slangen og eplet. I tillegg, en annen figur en kan skimte er Abrahams offer, om Abraham, Isaac og sauen som tar barnets plass.

Faktumet som åpenbarer et patriarkisk privilegium av kirken er den to-hodede øglen som er malt på veggen, og som kobler bygningene rundt kirken opp mot Proskynima. Dette viser at denne klyngen med bygninger var et munkekloster som hadde sitt eget, seperate, defensive panser.