Vi har 51 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 22. september 2011

Aghia Isidore

Plassering

En senere, liten kirke med et lavt sement tak dekker i dag delvis det som står igjen etter Early Christian basilica. Mosaikk gulv dekorert med et geometrisk mønster og mange ekstra arkitekturiske deler er bevart i basilica. Det er også et underjordisk hvelv inne i kirken hvor levningene etter Saint Isidore og Saint Myrope (som led martyrdøden i Early Christian perioden) en gang ble oppbevart.

Early Christian basilica av St. Isidore ble bygget på restene etter en tidligere romersk byggverk. I følge tradisjonen, ble kirken bygd under regimet til Constantine IV Pogonatos i andre halvdel av det 7.århundre. Den har vært gjennom mange reperasjoner gjennom sin lange historie, sannsynligvis under den franske okkupasjonen i den senere Byzantine perioden, og i moderne tid. Fem arkitekturiske faser - den tidligste, som dateres tilbake til 5.århundre - har blitt høyt anerkjent i bygningen, som ble fullstendig ødelagt under jordskjelvet i 1881.

G.Soteriou gjorde første utgravingen av stedet i 1918, etterfulgt av A. Orlandos i 1928. Utgravingene ble også ledet videre somrene 1981 og 1982, av den tredje Ephorate av Byzantine Antikk.

Den er alltid åpen.