Vi har 100 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 22. september 2011

Kultur og Underholdning

Øya Chios har alltid vært et møtested for forskjellige kulturer opp igjennom hundreårene, noe som har resultert i den øya Chios er i dag.

Noen av disse kulturene kom til øya av seg selv, andre ble infiltrert etterhvert som øyboerne hadde kontakt med folk i andre byer igjennom forskjellige aktiviteter.

På denne måten blandet innbyggerne mange ulike måter å leve på, både kulturelt, sosialt og økonomisk. Dette førte til et særlig spesielt folkeslag på Chios.

I antikken var Chios berømt for innbyggernes høye livskvalitet, og uttrykk som "Chios-liv", "Chios-latter"og "Chios-bord" oppstod, uttrykk som refererer til denne livsstilen. Til tross for at moderne kultur også påvirker Chios, kan du fremdeles finne de ulike delene som en gang karakteriserte øya, noe som gjør den til en spesiell øy i Egeerhavet.

I denne seksjonen vil du få innblikk i noen av de delene som utgjør dagens Chios.

Chios har en turbulent historie, og mange av severdighetene minner fremdeles om disse tidene. En del av klostrene er bygd med vakker mosaikk, noe som er vel verdt å se. Museene forteller om hendelser fra antikken, om hvem som styrte øya, og de ulike kunstnerne fra Chios. Den berømte antikke poeten Homer brukte å lese og forelese sine dikt fra "Homers stein" i nærheten av Daskalopetra.

Ta deg tid til å se deg rundt på Chios, og bli påminnt øyas flere tusen år gamle historie.