Vi har 139 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 13. november 2012

Sør Strender

KarfasPå sommeren kan de ferierende nyte svømming, seiling, vind-seiling og solen ved kysten med det blå og klare vannet. Så besøk Chios for en spennende og avslappende ferie.

Noen få kilometer sør for byen Karfas, i en bukt, finner vi en av de mest populære strendene på øyen. Denne sandstranden tilbyr de besøkende alt fra mange varierte vannaktiviteter, til et stort utvalg av restauranter, barer, butikker, hotell, rom og bil utleie.

Vannet er langrundt og varmt, og dette gjør stranden perfekt for småbarnsfamilier. I høysesongen, midt på sommeren, kan stranden enkelte ganger bli litt overfylt. Dette er fordi det er en nydelig strand som lokker både turistene og lokalbefolkningen dit.

Utenfor landsbyen Thimiana, langs den svingete veien, nede til vensre for hovedveien, finner vi den nydelige rullesteinstranden i Agia Fotia (Agia Fotina) med lyst grønn-blått vann.

KomiPå stranden finnes en bar som er perfekt for en kaffi eller en annen oppfriskning på morgenkvisten, eller en drink om kvelden før en eventuelt beveger seg videre til en annen tilstelning.

Dessuten, hvis du er av de som foretrekker mer stille og avslappende ferieturer, vil du finne det du leter etter på det lille turist stedet med all comforten like ved stranden.

Her finnes nemlig tavernaer, små supermarkeder med det mest nødvendige og rom til leie med utsikt mot stranden. Et perfekt sted for deg og din familie!

Komi er stranden i Kalamoti. I de senere årene har den blitt et populært sjøsportssted. Andre ting å se i Komi er blant annet en kirke, Panaghia Agrelopoussaina, sør for Kalamoti, som består av klosteret Nea Moni.

Kanskje den beste stranden på Chios. Emborios er en av de mest unike stedene på Chios og Hellas generelt. Havna i Emborios er 5 kilometer fra hovedveien til de sørlige landsbyene, og navnet viser at det var et handlested i antikken. På dette stedet var det bosettelse av Lefkonio (3.000 f.Kr.). Dens spor ble funnet i en nylig utgraving, og blir utstilt i det arkeologiske muséet på Chios.

I denne lille maleriske og historiske havnen Emborios kan du finne tavernaer, restauranter, rom til leie og de tilbyr de ferierende en stille og avslappende ferie. Nær Emborios ligger "Mavra volia", stranden som er full av sorte rullestein, og i følge mange er det den vakreste stranden på Chios.

Lavaen som kommer fra vulkanen gjør at alle steinene er sorte i området. Særegenheten for de sorte steinene blir vist av den bratte steinen som står imponerende over stranden og det krystallklare vannet. Disse tingene gjør området passende for sommerferie.

Mavra VoliaMegas Limnionas, like ved Agia Ermioni, er kjent for dens vakre sandstrand. Det er sjøsportsstedet til Thymiana, og har mange sommerhus, for det meste kommer huseierene fra Thymiana, som ligger bare ca 3 km derfra.

Stranden er beskyttet fra vinden, og tilbyr innbyggerne sommerbad i den rolige sjøen, til og med bakom steinene som omgir bukten. Etter badet kan du ligge å sole deg til lunsjtid, da tavernaene rundt inviterer deg til å smake på noen av deres ypperlige måltider.

Tavernaene har en felles karakteristikk, veggene har påmalt tradisjonelle fiskebåter, fiskenett, venner som har det moro og vakre solnedganger. Det har vært en stor turistutvikling her, rom finnes til leie, små hoteller, tavernaer og kafeteriaen som har kommet de siste årene.

I samspill, en vennlig atmosfære som utsondrer velvære, og er med på å gjøre din ferie vakker og interessant.