Vi har 112 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 13. november 2012

Nord Strender

I nordvest ligger stranden Limnia, i nærheten av Volissos. Denne stranden har noen gode tavernaer og barer. Lenger mot nord ligger Agia Markella stranden, like ved Agia Markella klosteret. På grunn av en distanse fra byen på omtrent 50 km. er leigebil den eneste måten å komme seg til desse strendene.

Nagos ligger nær Kardamyla. Noen av de mest berømte trekkene er det utrolige landskapet, områder med rennende vann, lønnetrær, den tette vegetasjonen, og en vakker strand med små fargerike stein.

Det er mange rom til leie og restauranter, som gjør stedet passende for sommerferie også. Pelinaio er det høyeste fjellet på Chios, der kan besøkende nyte et antall maleriske landsbyer som ligger ved foten av fjellet

Vestkysten av Volissos er prydet med mange ville sandstrender som er perfekt for svømming og vannsport. En av den heter Managros, og er en nydelig strand som om sommeren også fungerer som speider leir.

En annen fantastisk sandstrand med krystallklart vann er Magemena, hvis navn (mageio, trollbinde) snakker for seg selv. Videre kommer strender som Lefkatha og Limnos, hvor en kan nyte lokale mezedes på enhver taverna. Mellom dem ligger Limna, den vakre havnen i  Volissos hvis tavernaer får daglige leveringer fra fiskerene i området, og hvorfra en også kan ta en av båtene som går regelmessig til øya Psaras.

Litt lenger nord, leder veien til den vakre stranden i Agias Markella. En dyp strand med kaldt, friskt vann. Bortenfor står det homonyme klosteret, til ære for Helgenenes martyrdom, som en fremdeles kan se spor etter.