Vi har 122 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 13. november 2012

Central Strender

På sommeren kan de ferierende nyte svømming, seiling, vind-seiling og solen ved kysten med det blå og klare vannet. Så besøk Chios for en spennende og avslappende ferie.

Hver morning kommer innbyggerne på øyen hit for å kjøpe fersk fisk. Selvfølgelig benytter også taverna eierne i området seg av dette. Så om sommerern kan du nyte sjøen og solen langs den deilige kystlinjen ved Daskalopetra, og etterpå spise en fortreffelig lunsj på en av tavernaene ved stranden. Og mens du er der - glem ikke å besøke den berømte Homer's steinen, hvor den store poeten som skrev "Odyssey" og "Iliad" gav sine læretimer fra. De blå bybussene kjører jevnlig til og fra Daskalopetra. Alternativt kan en taxi eller en leid bil også få deg til stranden

Men hvis din lidenskap er vind-surfing, kan du ta surfebrettet og dra til Velonas beach. Der kan du være sikker på å treffe andre tilhengere av denne sporten, surfe på bølgene i timesvis. Spesielt med det tilfredsstillende været og øyens gode vindforhold, vil dette bli den mest intrerssante opplevelsen på din ferie

På østsiden av Chios, hvis en følger veien ved sjøen, finner en mange flott strender som er velegnet for svømming og vann sport. I Vrontados finnes en av de beste strendene for bading og sport på Chios : Ormos Lo. Den ligger et par hundre meter fra Daskalopetra og drives av den lokale sjø sport klubben.

I det sentrale sørlige delen finnes det 32 låsbare skap, rom, en oppfriskende bar, ledige plasser, telt, dusj og toaletter for badegjester om sommeren.Det er også tilholdssted for den nautisk-atletiske seksjonen til PEKEV.I tillegg er det et basseng for vannpolo, og der er seilbåter, tre motorbåter, en volleyballbane, en basketballbane og flombelysning for kveldsaktiviteter. Med alt dette er det ikke rart at Ormos Lo har et seiling lag som hvert år vinner European Union's Flag, et lag med ekspertlærere som elsker sjøen og som har lidenskapen til å lære fra seg til ungdommer som er interresert i vannsport.

Alle aktivitetene blir organisert fra nordsiden av sportskomplekset, en to etasjes bygning. Der finnes også to restauranter, som har plass til 200 mennesker hver. Nede serveres det lunsjretter, mens oppe serveres det

Fra den andre siden av Chios, gjennom Chios by, i retning landsbyen Avantos, er det en vei på utsiden som leder til den fantastiske kystlinjen Elinta. Dette er en dyp bukt med rullesteiner, en strand med dypt, klart, blått vann hvor det, tradisjonen tro, ligger et romersk skipsvrak på bunnen.

Den sanddfulle bukten i Lithi, sammen med Karfas, er velegnet for familier med små barn med tanke på sitt grunne og varme vann. Selv om det ligger litt isolert til på grunn av få hoteller og dårlig bussforbindelse, er tavernaenes servering av fersk fisk og andre spesialiteter en meget god forklaring på stedets fargerikdom og liv.