Vi har 151 gjestar her no
23
aug 11
Sist oppdatert 13. november 2012

Psara

Psara er en liten øy i Egeerhavet. På et område på 39 kvadratkilometer er det bare en liten landsby og øyas havn. Turismen er ikke helt utviklet her. Under Middelalderen var øya ubebodd, noen greske familier fra Thessaly og andre øyer bosatte seg på Psara i det 15. og 16. århundre for å unngå tyrkerene.

Under revolusjonen i 1821 mot tyrkerene, deltok folket fra Psara med deres flåte. De brente mange tyrkiske militære. De mest kjente lederene var Papanikolis, Kanaris og Pipinos.

Den 20. juni 1824 gikk tyrkerene i land på øya og brente den, mange mennesker ble drept eller tatt til fange. Menneskene som rømte fra øya returnerte tilbake etter frigjørelsen og bosatte seg i Eretria som tok navnet Nye Psara.

I de første 100 årene etter frigjøringen av Hellas, hadde Psara privilegiet av å ha to medlemmer i parlamentet, som gjengjeldelse for sitt eksempel på frihet og demokrati. Etter 1946 eksisterer ikke dette privilegiet lenger, men for å hedre Psara er byen en kommune, på tross av sin størrelse.

Noen av de mest interessante severdighetene som er å se på øya er det arkeologiske museet, kirken til Agios Nikolaos (der Konstantina Kanaris startet angrepet på det tyrkiske flaggskipet), og utsikten derfra, i tillegg til Jomfru Marias kloster og dets sjeldne bibliotek. Selvsagt bør også det greske kjøkken prøves ut, spesielt den flotte, typiske hummeren, honning eller lokale oster.

Psara Informasjon

Nyttige telefonnummer:

Lokal kode: 02720
Politi: 02720
Kommunen: 02720
Generell telekommunikasjon: 02720
Rom: det finnes tre rom i klosteret som tilbys gjester, både menn og kvinner.
Sport: Enten du er ute etter sjøsporter eller fisking vil du finne ditt sted!
Strender: Du vil elske stranden nær havnen, og de i Kato Gialos, Katsouna, Lazoreto, Limnos og Olisso Chiou.
Begivenheter: 20. juni er årsdagen for massakren i 1824.
Verdt å se: Noen av stedene du ikke bør gå glipp av om du besøker Psara, er klosteret og slottet. Klosteret er bygd mellom fjellet til profeten Elias og kysten, og i dag er det voktet av noen nonner. Det har også et bibliotek med noen bøker bragt til øya av noen munker fra det hellige fjellet, og fra øya Skiathos imellom 1770 - 1840. På den andre siden er det gamle slottet, Paleocastron, som dateres tilbake til det 15. århundre. Bortsett fra disse, er det arkeologiske museet også et svært interessant stopp, på grunn av delene av en antikk by som utstilles her.